Skip to content →

McLaren P1

Har någon av er råkat missat denna skönhet? Den går under namnet McLaren P1 och är en helt underbar hybrid sportbil som kom ut under 2013. Personligen skulle jag likna den med Ferrari La Ferrari vilket är toppbetyg på alla sätt och vis!

mclaren3Det tar 2,8 sekunder för bilen att accelerera ifrån 0–100, för 0–200 tar det under 7 sekunder. Den högsta hastigheten som McLaren P1 kan komma upp i är 250 km/h. Dessa siffor är såklart väldigt bra men jag tror ändå att jag hade förväntat mig lite mer utav max-hastigheten.

Den här bilen är dels väldigt dyr men även om du skulle ha ekonomin för att kunna köpa den så är den extremt svår att få tag i. Det finns nämligen bara 375 stycken tillverkade utav denna modell. Försäljningen av dessa bilar började i oktober 2013 och redan i november samma år var alla slutsålda.

mclaren2I min mening är det svårt att hitta en bil som mäter sig utseende mässigt med McLaren P1. Den har likt vanliga sportbilar två säten och två dörrar men förutom det är det få saker som kan klassas som vanliga i denna design. Det första jag kan tänka på när jag ser bilen är mystik. Det ligger någonting spännande och nästintill overkligt över designen på McLaren P1. Jag tycker även att McLaren har gjort ett bra jobb med att inte addera några onödiga funktioner, utan allt är placerat för att fylla en funktion och få fordonet att fungera bättre.

McLaren P1

Published in Bilar