Skip to content →

BMW i8

Oavsett om du är biltokig eller ej så kommer denna bil garanterat få dig att öppna ögonen. Märket bakom denna skönhet är såklart BMW och jag kan inget annat än älska den. Varför? Låt mig förklara:

bmw2När jag såg den här bilen bland andra häftiga bilar föll jag pladask. Det första som måste nämnas är såklart utsidan, för den går inte att missa. I två sekunder var min första spontana tanke att den liknar vilken annan sportbil som helst – men den åsikten ändrades snabbt. Den är låg, bred front och helt enkelt otroligt snygg. Min personliga åsikt är att designen på i8:an är i en helt ny nivå jämfört med tidigare modeller hos BMW. Här finns något innovativt och en dynamik som bara inte går att ogilla. Det jag gillar mest med designen är utan tvekan den svarta linjen som man finner över hela ovansidan av bilen. En unik detalj som tillför många stilpoäng.

Som många vet arbetar många biltillverkare på sitt miljötänk när det kommer produktion och framförallt i användningen av deras bilar. Ändå är det många av oss bilintresserade som undrar om det överhuvudtaget kan tillverkas en miljövänlig bil – i ordets rätta bemärkelse, när vi bara vill att det ska gå snabbt och se snyggt ut.

bmw3Så frågan lyder egentligen: hur o-miljövänlig är nu inte denna bil – med alla schyssta funktioner och den fina utsidan? Precis på samma sätt tänkte jag när jag för första gången såg den. Men då kan jag glädja er alla med att det är den inte alls. Förbrukningen ligger per mil på 0,25 vilket är ytterst lite, samt att även koldioxidvärdena är väldigt små. Den anses faktiskt vara en utav absolut bästa el- och hybridbilarna på dagens marknad! Alla material som används i bilen är lätta och tillverkade med en hållbar grund.

Den verkar nästan lite för bra för att vara sann, men det är den inte. BMW i8 finns tro det eller ej – på riktigt!

BMW i8 

Published in Bilar