Skip to content →

Maserati Alfieri

Första bilen som rally-pics.se tittar på är Maserati Alfieri, en läcker konceptbil från Maserati som hade V8 motor när den visades på bilsalongen i Geneve 2014. Bilen kommer dock att levereras med V6 motor med 410 (bakhjulsdrift), 450 (fyrhjulsdrift) eller 520 hästkrafter (fyrhjulsdrift), alltså betydligt snabbare än de tänkta konkurrenterna Jaguar F-type och Porsche 911. Alfieri lanseras först som coupé och därefter cabriolet, tanken är dessutom att den i framtiden ska tävla med exempelvis Tesla i kategorin elbilar.

maserati2Vår recension av modell och design: konceptbilen är en klassisk tvåsitsig sportbil och har en snygg futuristisk framtoning i silver. Det här är ingen bil utan ett ”statement” som Maserati skriver på sin hemsida. Insidan är mycket stilren, instrumentbrädan är nästan helt ren och designen är så gott som formad i en enda linje. De vita sätena är av läder liksom centerkonsolen. Bakluckan är rymlig och inredningen invändigt följer en grå linje. Att det är italiensk bil märks på den nästan fulländade designen där fram- och bakljus kommer i LED-teknologi och med lysande blå detaljer inifrån hjulen.

Har bilen kommit ut i produktion? Releaseåret var 2016 men enligt den senaste informationen är lanseringen framflyttad till 2020. Den modell som visats upp kan alltså mycket väl få ett något re-designat utseende när den väl kommer ut på marknaden.

 

Bild på Maserati Alfieri

Published in Bilar