Skip to content →

Pagani Huayra BC

Föreställ er den snabbaste bilen på Top Gears bana just nu? Föreställer du dig en snabb och snygg bil med namn Pangai Huayra BC – så har du helt rätt. Den är tillverkad utav Pagani och likt alla bilar som bär det namnet är den i hög kvalité och har ett flertal spännande och unika detaljer.

pagani2Fordonet är som ni bilintresserade säkert ser, likt vanliga Pagani Huayra. Även om liknelserna är många så är detta en ännu mer extrem version. Just denna modell visades för första gången i Genéve under mars 2016 och är alltså relativt ny på marknaden. De främsta skillnaderna mellan de två varianterna som jag kan se är att BC-modellen har nytt avgassystem, en stötfångare fram och en stor, häftig bakvinge.

Gällande teknik så är de två bästa egenskaperna hos Pagani Huayra BC enligt mig att den har en turboladdad tvillingmotor och att den producerar hela 739 hästkrafter! Denna modell är den mest avancerade bilen rent tekniskt hos Pagani och är inte bara en omvandling av Pagani Huayra utan den har många nya förändringar i flera olika delar av bilen.

pagani3Självklart är en utav de största anledningarna bakom min kärlek för denna bil snabbheten. Vi alla kan väll komma överens om att saker som går snabbt är något extra speciellt! Den här sportbilen må ha en snabbhet utan dess like, men trots detta så har man inte glömt bort att fokusera på annat också, som till exempel de yttre faktorerna.

Designen är snygg, speciell och alldeles underbar. Jag tycker verkligen att det som gör hela bilen till en tiopoängare är den stora bakvingen. Om den är praktiskt kan jag inte svara på – men tillför till gör den definitivt. Den här bilen är bara helt otrolig!

Pagani Huayra BC

Published in Bilar