Skip to content →

La Ferrari FXX K

ferrari2Så till en nyare bil av märket Ferrari: nämligen La Ferrari FXX K. Den här modellen är baserad på La Ferrari men är en så kallad superversion av den tidigare bilen. FXX K introducerades på Yas Marina Circuit i december 2014. Här pratar vi alltså inte om en sportbil för privatbruk som man kan köra omkring i på vägarna. FXX K är helt anpassad till körning på racerbana och går inte att registrera för landsväg som tidigare La Ferrari. Hur går man då tillväga för att skaffa sig ett exemplar? Det är Ferrari själva som kontaktar kunder som redan äger Ferraribilar. Denna exklusiva skara får vid intresse sedan köpa ett exemplar för cirka 21 000 000 kronor. Bilarna försvinner sedan aldrig ur Ferraris ägo, utan tillverkaren ordnar fiffigt nog ban-dagar där kunderna bjuds in för att köra sina bilar. Flera svenskar sägs ha slagit till på bilen och de specialinbjudna kunderna är tänkta att interagera med Ferrari och hjälpa dem att utveckla nästa generation superbilar.

Vad är då nytt i denna version, tillverkad för racerbanan? Aerodynamiken har uppdaterats, hybridlinan för La Ferrari finns kvar men har trimmats för en hastighet av hela 1 050 hästkrafter. Det är 87 hästkrafter mer än La Ferrari och 50 fler än McLaren P1 GTR. K står för Kers vilket innebär att modellen använder bromsenergin för att sedan omvandla den till acceleration. FXX K ska vara den första Ferrari som levererar över 1 000 hästkrafter. Rally-pics.se gillar även designen som är klassisk röd med futuristisk utsida och svart klädsel.ferrari3

La Ferrari FXX K 

Published in Bilar