Skip to content →

Spyker C8

Spyker är en nederländsk tillverkare med anor från slutet av 1800-talet. Företaget gick i konkurs 1929 men Spyker Cars återupplivades 1999. Bilar från Spyker är kända för att vara exklusiva och de liknar inga andra bilar, något som givetvis gör det extra spännande att äga en. Spyker producerar exklusiva sportbilar och SUV-modeller. Deras bilar har motorer som kommer andra biltillverkare. Spyker C8 finns i olika modell och de har en Audi 4,2 liter V8-motor

På Genèves bilsalong år 2016 så visade företaget upp den senaste Spyker C8 Preliator. Företagets senaste modell är precis som föregångare C8 Aileron från år 2009 utrustad med en 4,2 liters V8-motorn från Audi, som kommer med 525 hästkrafter. Den kompressormatade motorn tillsammans med vikten på 1 305 kilo, innebär att bilen har kapacitet att accelerera från 0–100 km/h på 3,7 sekunder. Spyker C8 är en snabb bil med en toppfart på 323 km/h.

Bilen har en manuell växellåda med sex växlar och sexstegsautomat erbjuds som tillval. Spyder är kända för sin vackra påkostade design med exklusiva interiörer. Spyker C8 Preliator är inget undantag med sina knappar och spakar av borstad aluminium och klädseln i handsytt läder. Spyker C8 bilar tillverkas i begränsade upplagor och endast 50 stycken C8 Preliator kommer byggas. Priset statar på runt 3,6 miljoner kronor.

Published in Bilar