Skip to content →

Om mig

Välkommen till rally-pics.se, en sida för bilintresserade av Torbjörn Karlsson. Jag jobbar till vardags på ett båtuthyrningsföretag och gillar allt som går snabbt, både bilar, båtar och motorcyklar. Ett drömmål vore ju att en dag kunna köpa en egen sportbil, en av de som tillverkas i 40 exemplar! Familjen är också bilintresserad vilket gör det enklare att få med dem på olika tävlingar och bilutställningar. Vi känner flera samlare och brukar ibland få provåka några rariteter. På den här sidan kommer jag alltså lägga upp allt som intresserar mig när det gäller snygga bilar, rally, olika tävlingsbanor och bilspel.

Bilintresse

porshe1Mitt intresse för bilar startade tidigt då jag började åka omkring till olika bil och rallytävlingar och fascinerades av just snabbheten och miljön kring sportbilar. Motorer och material som utvecklas och de helt bisarra priserna gör att det blir lite häftigt att följa med i den cirkusen. Jag fick också se de klassiska racerbilarna som Ferrari och McLaren för första gången med otrolig teknik och design.

Eftersom tillverkarna hela tiden uppdaterar sina modeller till att bli snabbare och bättre så har även intresset för just snabba bilar ökat med tiden. Här på bloggen kommer jag ta upp de mest omtalade modellerna för märken som Ferrari, Lamborghini och Maserati, priser, nya modeller och historia kring bilmärkena. Vi kommer också att ge er det senaste från bilmässor runt om i Europa, där de nya modellerna alltid visas. Bloggen kommer alltså uppdateras regelbundet, också med den senaste prisbilden för just det märket.

Jag kommer också lägga upp bilder på olika modeller som det pratas om för tillfället, som den snabbaste Bugattin eller Ferraris senaste superbil. Efter hand kommer det även bilder från de bästa tävlingarna när det gäller racing. Vore även kul om du som läsare skickar in bilder på en modell du fastnat för.

Evenemang

red1Det finns även möjlighet att vinna tävlingar och få följa med på shower och bilmässor där vi kan titta på det allra senaste och kanske även provköra något exemplar. Vissa av de tunga märkena visas på mässor i Sverige då det definitivt är värt att åka dit och skåda mästerverken. I diskussionsforumet kan du diskutera vilken just din favoritmodell är, fördelar och nackdelar med olika märken och vilka som är vassast på marknaden just nu. Vi kommer även anordna resor till Formel 1 tävlingar åtminstone en gång per år. Håll utkik och bidra gärna med din åsikt vad du vill se mer av på bloggen!